Oyun Terapisi Eğitimi
Oyun Terapisi Eğitimi, Çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, yaşadıkları zoru durumlar ile başa çıkmaları ve desteklenmeleri açısından oyun terapisi eğitimi bu alanda hizmet veren uzmanlar için önemlidir. Oyun terapisi ile çocukların duygu, düşünce ve davranışları oyunlar yoluyla ifade edilmesini sağlar. Çocukların her şeyi oyunlaştırma dürtüleri kullanılarak psikolojik danışma ve terapi uygulanması sağlanabilir.
Çocukların kendini yetişkinler gibi ifade etmeleri zordur. Bu yüzden bilhassa stres, öfke, korku gibi soyut kavramların oyunlar yoluyla ortaya çıkarılması çocuk gelişiminde önemli bir rol oynar. Çocukların duygusal ve psikolojik gelişimlerinde oyun terapisi eğitimi önemli bir araçtır.
Oyun Terapisi Eğitimi Kimler Alabilir?
Oyun terapisine ilgi duyan herkes oyun terapisi sertifika programlarına katılarak temel düzeyden itibaren ileri düzeylere kadar profesyonel eğitimler alabilmektedir. Ancak bu alanda çoğu zaman belirli kariyer uzmanlar sertifika programlarına katılarak faaliyet alanlarını ve kişisel becerilerini geliştirmektedir. En iyi oyun terapisi eğitimi ile genelde psikolojik danışman ve rehberlik, çocuk gelişimi uzmanları, öğretmenler ve yaşam koçları gibi uzmanlar tercih etmektedir.
Oyun Terapisi Eğitimi Kapsamında Neler Var?
Oyun terapisi eğitimleri kapsamında birçok farklı konu işlenmektedir. Genelde bu eğitimlerin içeriği şu şekilde tanımlanır:
- Oyun terapisinin temel ve teorik kavramları,
- Oyun terapisi teknikleri,
- Uygulama yöntemleri,
- Kullanılan oyuncak ve materyaller vb.
Çocukların duyguları ile başa çıkmaları ve zihinsel, psikolojik becerilerinin artırılması için oyun terapisi eğitimi alan uzmanlara başvurmak önemlidir.