Robotik Kodlama Kursu
Robotik kodlama Robotların çalışma mantığını ve duyu verilerini çeşitli yazılımlar ile işleyerek onlara hareket kabiliyeti ve kendine özgü düşünme becerisi kazandıran robotik kodlama, günümüzde hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Robotik kodlama kursu bu yüzden başta çocuklar olmak üzere her yaş grubundan insanın katılması önerilen kurslar arasında yer almaktadır.
Robotik kodlama eğitimlerine katılan kişiler, bilgisayar programlama dillerini kullanarak robotların nasıl yapılandırıldığı, yazıldığı ve yönetildiği gibi konuları öğrenmektedir. Ayrıca robotik parçalar olan sensörler, motörler ve diğer elemanların kullanımı ve nasıl yapılacağı konuları da bu kurslarda öne çıkan konular arsında yer almaktadır.
Kimler Robotik Kodlama Dersi Verebilir?
Robotik kodlama alanında yeterli bilgi, beceri ve uzmanlığa sahip kişiler robotik kodlama eğitimi verebilmektedir. Genelde eğitmenler ve öğretmenler, robotik kodlama dersleri verebilirler. Bu alandaki profesyoneller, öğrencilere temel programlama becerilerini ve robotik konseptlerini öğretmek üzere dersler düzenleyebilirler. Aynı zamanda, öğrencilere pratik projelerde rehberlik ederek uygulamalı deneyim sunabilirler. Okul öncesi robotik kodlama sertifikası bulunan kişiler ise okul öncesi çocuklarla çalışabilmektedir.
Robotik Kodlama Kursunda Neler Yapılıyor?
Robotik kodlama kurslarında müfredat oldukça geniştir. Eğitimin seviyesi, hedefleri ve amacına göre ders içerikleri de değişir. Temel kavramlardan robotik ve algoritmaya giriş, akış şeması, flowchat, analog okuma ve daha pek çok konu başlığı bu kurslarda öne çıkar. Robotik kodlama kursu tarafından her eğitim seviyesinde ve eğitim grubunda farklı beceriler kazandırılmaktadır.